Дисонанс

На сайті Ніжинської міської ради опубліковано звіт * про другу річницю роботи міського голови Олександра Кодоли та його команди.
Подано ілюстративний матеріал, якому передує стислий коментар, який озвучив міський голова на оперативній нараді 29 листопада. Слідуючи задекларованим принципам підзвітності, прозорості та підконтрольності міської влади, доповнимо звіт тим, чого в ньому нема.
Пріоритети з виступу: цей рік у розвитку міста мав стати роком парків і скверів та водночас платникам податків визначене останнє місце в переліку подяки міського голови.
Про економіку міста, крім комунальної сфери, ні слова, так само і про  заблоковану діяльність Ради підприємців при міській раді.
Між іншим, тільки фірма «Сяйво» за 2022р.  вклала у розвиток виробництва (а це означає, що і в розвиток економіки міста) 31 млн. грн. А в цілому СПД міста скільки?
І це без податків. Бо до бюджету міста цього року фірма сплатила 2 млн. грн. та до державного ще 15 млн. грн. Відомо, що місто отримує значні дотації з нього.
Міський голова не повідомляє даних про економічний розвиток міста, що значить, що він його не цікавить, а це основа безпеки. Хоча він не рядовий посадовець, а державний діяч.
Справа не в тому, чи подобається він комусь, чи ні. Людина обіймає дуже відповідальну посаду, від якої залежить наше життя і тих, хто за це пішов на передову.
Уявіть, такі посадовці по всій країні, що тоді? Це нам зараз дають гроші з-за кордону, але якийсь ще час. А далі?
Цитата з його виступу: «треба не боятися показати свою слабкість, звернувшись за допомогою до іноземних друзів та партнерів».
Це він про себе під час зарубіжних поїздок. Констатація самоприниження в той час як платимо високу ціну за свободу нашу та їхню.
І чомусь не звертається до місцевого бізнесу в першу чергу. Щоб не виглядати приниженим?
*) https://nizhynrada.gov.ua/news/novini/zvituyemo-za-drugiy-rik-nashoji-roboti