Засідання Президії та Ради Чернігівської ТПП

Засідання Президії та Ради Палати відбулося в четвер 17 листопада 2022 року об 11:00. Засідання відбулося  в змішаному форматі за адресою: м. Чернігів, вул. Ринкова, 7 і на платформі Zoom.
На порядок денний виносилися наступні питання:
1. Про проблему несистемного відключення промислових підприємств від електропостачання.
2. Про внесення змін до структури управління Чернігівської ТПП.
3. Про прийняття нових членів Палати
Головуючий Президент Палати Костянтин Іванов надав на початку слово Миколі Шкурку, представникові Асоціації “ОПН”.  Микола Шкурко запропонував розглянути проблематику щодо діяльності Палати, порушену в листі від 26.02.2016р. Він ознайомив членів Ради Палати зі змістом листа, підкреслив актуальність, яка підтверджується змістом порядку денного засідання. Наголосив, що сповна скористатися здобутками Перемоги це задача сьогоднішня, чим і маємо перейматися, вдосконалюючи організаційну структуру й форми роботи Палати. Ухвалено рішення: взяти до відома, на розгляд винести окремо, коли буде готовність ухвалювати рішення.
З питання першого порядку денного виступив Сергій Берестовий. Зокрема, порушив проблему масового блокування податкових накладних, а також ознайомив з листом ЧОДА. Доповнила виступ колеги Людмила Логінова. Ухвалено рішення: підготувати звернення, провести “круглий стіл”, влаштувати відеоконференцію для ЗМІ. Щодо відключень електроенергії для діючих підприємств – влаштувати зустріч в ЧОДА за участі голови правління АТ «Чернігівобленерго» Михайла  Ільницького.
З питання другого доповідав Костянтин Іванов. Відбулася зміна в кількості віце-президентів Палати, запропоновано на посаду віце-президента Палати замість вибулого кандидатуру Олександри Борисенко, яка буде опікуватися підрозділами в області, а обов’язки іншого вибулого виконуватиме сам  Президент Палати Костянтин Іванов. Таким чином, у Палаті буде три віце-президенти замість чотирьох.
З питання третього доповідала віце-президентка Палати Анна Шерман. Запропонувала прийняти до членів два підприємства. Таким чином, у Палаті буде 232 члени.
Повідомлено, що для подолання наслідків війни за Чернігівщиною закріплено регіон Франції Іль-де-Франс, на що звернено увагу члена Ради Палати Ігоря Шкурка, а також Латвію.