РП і вибори

Багато хто з членів Ради підприємців при Ніжинській міській раді (РП) виявили інтерес до здобуття депутатства. Так, балотуються до міської ради Стратілат Т. М. і Охонько О. Б. ( «Батьківщина»), Мурава О. А. і Щербина Д.В. («Самопоміч»), Артеменко Л. М. («Європейська солідарність»), Топальський С. В. («Опозиційна платформа за життя»), Зайко Л. О. («Наш край»), Насібов Р. Ю. («За майбутнє»).
У разі обрання, що можна тільки вітати, вони зможуть безпосередньо впливати на розвиток підприємництва в місті. В умовах пандемії коронавірусу конкуренція з великими мережами ускладниться з нового року в зв’язку із запровадженням реєстрації розрахунків з покупцями.  Тож можна очікувати напруженої роботи в новій міській раді. Буде сформовано новий склад постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету. Цілком логічним було б провести також і оновлення складу РП. Зокрема, ввести до її складу представників суб’єктів підприємництва комунальної власності. Адже міська влада безпосередньо впливає саме на їх ефективну роботу. Прикметно, що у своїх виступах чинний міський голова Лінник А. В. наголошує на досягненні беззбитковості комунальних підприємств завдяки, значною мірою, капіталовкладенням з міського бюджету. Можна сподіватися на досягнення в подальшому віддачі, тобто балансу між прибутковістю і соціальною спрямованістю цих підприємств. Конкурент пана Лінника на виборах міського голови Кодола О. М. акцент робить на залученні коштів у соціальний розвиток міста з державного бюджету. При цьому він посилається на свої зв’язки колишнього депутата ВРУ.
Якому варіанту віддадуть перевагу ніжинці, покажуть результати голосування цієї неділі. Депутатам-підприємцям, і не тільки тим, що є членами РП, незалежно від результату треба буде будувати адекватні викликам підходи до наповнення і витрачання міського бюджету. Ніжин був дещо відстав від сусідніх Чернігова і Прилук, тому позитивну динаміку останніх років потрібно нарощувати.