Рада підприємців розпочала рік з обговорення принципових питань в організації підприємництва

20 січня  відбулося перше у 2020 році засідання Ради підприємців при Ніжинській міській раді.

На порядку денному було:

а) організація виконання плану роботи РП на 2020-й рік;
б) про надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності на безповоротній основі для розвитку туристичної інфраструктури;
в) про розгляд звернень підприємців.

Найбільш активною була дискусія довкола проблемних питань, поданих підприємцями щодо оренди комунального майна. Більшістю голосів члени РП стали на сторону підприємців, але це не знімає проблему загалом.

Аналіз міського бюджету – 2020 свідчить, що місто тільки наполовину наповнює свою скарбівню. Економікою міста, зокрема сектором торгівлі і послуг, треба ефективно управляти, як це робиться, наприклад, на колишньому колгоспному ринку ( ТОВ “Ніжинський коопринок” ). Для цього потрібно підсилити організаційно і кадрово відділ економіки та інвестиційної діяльності міськвиконкому.

Т.в.о начальника відділу економіки та інвестиційної діяльності Тетяна Гавриш окреслила основні положення порядку надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності на безповоротній основі для  розвитку туристичної інфраструктури  на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Підприємці подали ряд суттєвих доповнень до цього нормативного документа, зокрема щодо розширення доступу до допомоги, обрахунку економічної ефективності від інвестування у туристичну інфраструктуру.
На жаль, явка членів РП була не достатньою, щоб надати пропозиціям більшої дієвості.