“Проблемні” тротуари: не чекаючи дій влади, ніжинські підприємці активізувались

Щороку у Ніжині латають або роблять капітальний ремонт автомобільних доріг. Рідше до ладу приводять тротуари міста. І від того в людей не мало витрат та проблем: ремонт взуття, спотикання, неможливість пройти на підборах, адже каблуки можуть залишитись в тріщинах, або подряпатись. Та й загальний вигляд міста, що важливо для туризму, залишає бажати кращу.
Та це питання частково може вирішитись завдяки співпраці ніжинських підприємців та влади. Про це стало відомо на засіданні позачергової сесії міськради 11 грудня.
Підприємцями на чолі з директором ТОВ ПВКФ “Сяйво” Миколою Шкурком був складений лист на ім’я міського голови Анатолія Лінника.

“На підтримку дій влади щодо благоустрою міста, який активно здійснюється впродовж кількох років поспіль, пропонуємо свою співучасть у цьому процесі. Маємо намір найближчим часом виконати реконструкцію тротуарів біля територій офісу ТОВ ПВКФ «Сяйво» і магазину «Автостандарт» на вул. Московській на відтинку від вул. Гімназійної і до Спаського майдану — всього протяжністю близько 110 метрів, площею біля 500 квадратних метрів. Пропонуємо розподілити співучасть в реалізації цього плану наступним чином: за кошти зазначених підприємств оплачуються роботи з топозйомки, проектні роботи, вартість усіх будівельних матеріалів: тротуарної плитки, бордюрів, елементів водовідведення, піску, щебеню, цементу тощо, а виконання робіт – за кошти міського бюджету. Відповідно пошук і домовленості з проектантом і постачальниками матеріалів забезпечуємо ми, а з виконавцем робіт – міська влада. Сподіваємося на позитивне сприйняття цієї ініціативи”, – йдеться у звернені.

Депутати міської ради радо сприйняли таку пропозицію. Фінансове управління вивчить можливість профінансувати дані роботи.

http://nezhatin.com.ua/