For biz*

Створення інформаційного порталу для МСП презентував Сергій Лобойко, представник Проекту Forbiz, 14 травня для представників бізнесу й влади Ніжина.
Це вже не перша зустріч, яку проводить Ольга Красовська, Старший радник Проекту з Політики МСП. Разом з нею в команді були також Володимир Семеніхін і Каріна Литвинова.
Представник Асоціації “ОПН” Микола Шкурко нагадав про потребу реалізації рекомендації Проекту Forbiz щодо створення Бізнес-центру разом зі Школою підприємництва.
Відповідне обґрунтування було надано міському голові ( див. попередню інформацію за посиланням http://www.opn.com.ua/?p=4621 ), але поки що відповіді не надійшло.
Тим часом, для вирішення практичних проблем підприємців формального характеру покликаний ЦНАП, який залишається лише передаточним коліщатком до адмінструктур.
Отож, надзвичайно привабливий Ніжин для зовнішніх інвестицій ( 1-й рівень МСП ) є таким потенційно, що не дає можливості для реалізації сервісної інфраструктури ( 2-й рівень МСП ).
Саме про нагальну потребу розвитку цього рівня бізнесу в рамках Ініціативи “Європейський Ніжин” говорив депутат міської ради Ігор Шалай та ілюстрував конкретними прикладами з інфраструктурного розвитку останніх років.

For biz* – з  англ., Для бізнесу