Ювілей без фанфар

Виповнилася перша декада Асоціації “Об’єднання підприємств Ніжинщини”.
З 18 лютого 2011 року в житті підприємницького об’єднання відбулося чимало значущих подій – радісних і сумних. Про них послідовно розповідається на сайті http://www.opn.com.ua/.
Добрим словом згадуємо Миколу Науменка (1961-2015), безпосереднього виконавця рішення про створення асоціації, та Анатолія Литвина (1953-2020), учасника, без якого дієвого об’єднання не відбулося б.
На заміну вибулих приходять молодші, тому життя асоціації продовжується. Попереду – розширення співпраці між членами,  поповнення членами – тими, хто має юридичну статусність і можливість віддаватися спільним інтересам. Пошук цих інтересів є чи не найскладнішим, бо підприємець за натурою є індивідуалістом, навіть коли є кращі можливості від об’єднання. Здавалося б, що десяти років достатньо для накопичення критичної маси для розбудови структури. Проте, насправді все значно складніше. Консолідація в інститути громадянського суспільства відбувається за законами сполучених посудин та зустрічного руху. Революційні вибухи руйнують не тільки зайве, а й паростки нового, ще не окріпшого. На попелищі фенікс таки з’явиться, але на це йдуть роки, як раптом виявляється, не такого вже й довгого життя.

Примітка. Цю інформацію опублікувала Газета “Ніжинський вісник” у числі за 26 лютого 2021 року.