Чернігівобленерго, відповідай!

2 жовтня відбулося перше засідання новообраної Ради Чернігівської регіональної торгово-промислової палати в  щойно відреставрованій будівлі офісу ДП “Профіт Хаб” Чернігівської ТПП  за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 33.
Місце зустрічі було обрано спеціально. Адже ДП «Профіт Хаб» було створене  в наслідок демонополізації енергоринку для надання підприємствам України якісних  послуг з постачання електричної енергії та природного газу. Тому лейтмотивом була енергетична проблематика: презентація досягнень ДП «Профіт Хаб» та продовження боротьби зі зловживаннями монополіста АТ “Чернігівобленерго”.
На порядку денному розглядалися такі питання:
•     Про функції та порядок роботи Ради та Президії ТПП згідно зі Статутом
•     Обрання Президії Чернігівської ТПП на період 2020-2025 років
•     Звіт про діяльність Дочірнього підприємства “Профіт Хаб” за 2019 рік та перше   півріччя 2020 року
•     Про невиконання АТ “Чернігівобленерго” інвестиційної програми за 2019 рік.

До складу Президії ТПП обрали п’ять підприємств, які відображають розмаїття економіки та є передовими в своїх галузях.
Про успіхи ДП «Профіт Хаб» засвідчувала не тільки гостинність згуртованого колективу на чолі з директором  Івановим Костянтином Вікторовичем, а й дані з докладної презентації фінансової директорки Янченко Ірини Олександрівни. Промовистий факт – підприємство гарантує клієнтам стовідсотковий толеранс, тобто незмінність ціни в разі відхилення обсягу споживання від заявленого.
Зовсім іншу картину спостерігаємо в діяльності АТ “Чернігівобленерго”. Це підприємство-монополіст не виконало інвестиційну програму за 2019 рік на 63 млн. грн. і продовжує ухилятися від повернення споживачам переплати.
На засіданні з цього приводу виступав голова Антикорупційної Громадської Спілки «Совість» Демиденко Володимир Юрійович. Було вирішено звернутися до Чернігівської обласної ради, Чернігівської міської ради, Чернігівської обласної державної адміністрації, Головного управління ДФС у Чернігівській області з колективним зверненням від Ради Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, інших підприємницьких об’єднань Чернігівської області з вимогою взяття під контроль додержання ліцензійних умов АТ “Чернігівобленерго”, а також вирішення питання передачі мереж з державної власності у власність громад.
Наскільки вдалими будуть такі заходи залежатиме від проактивної позиції новообраної Президії Чернігівської ТПП, зворотного зв’язку з  Радою ТПП, а також дієвості самої Ради.

Костянтин Іванов веде засідання  Ради ТПП