РОЗВІВ РУКАМИ

Так можна образно охарактеризувати реакцію міського голови Ніжина Анатолія Лінника на закид про його неспроможність впливати на підлеглі управлінські структури.

Директор ТОВ ПВКФ “Сяйво” Микола Шкурко під час брифінгу міського голови 24 січня задав питання про те, що Управління ЖКГ і Б і Управління культури і туризму міста зволікають з укладенням договору на проектування реставрації пам’ятки національного значення Спасо-Преображенської церкви, хоча кошти виділено та погодження від Мінкультури також є. Інший промовистий факт – на пропозиції Посольства Греції щодо відродження грецької спадщини в Ніжині зроблено відписку. А щодо впорядкування скверу Богдана Хмельницького, який надав привілеї ніжинським грекам, не згадано в переліку об’єктів фінансування на 2019 рік.

Ще одна проблематика, яку зачепив Микола Шкурко, це розвиток підприємництва у місті. Рада підприємців не діє, тому що нема нормального Положення про її формування і функціонування, за що відповідальним є Відділ економіки. “Кишеньковий” же дорадчий орган виявився не життєздатним. І тут також в Анатолія Лінника нема змоги вплинути на підлеглих.