Людина року-2017 Ніжина, хто вона?

 

4 травня на сцені Ніжинського міського будинку культури відбулася врочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Людина Року – 2017». Отримали відзнаку люди шановані, відомі високою професійністю та значним внеском у соціальний і культурний розвиток міста.

Щоправда, серед 23-х номінантів лише 1 представляв сферу, яка наповнює бюджет (та й того не оголосили, бо не з’явився), решта – які його використовує. Невідомо також, за якими економічними показниками визначено саме цього представника малого підприємництва за найкращого. Адже на свій офіційний запит Асоціація «Об’єднання підприємств Ніжинщини» ніяк не може отримати від Ніжинської податкової інспекції дані рейтингу 20-ти найкращих наповнювачів бюджету серед суб’єктів підприємництва-юридичних осіб та відповідно серед фізосіб-підприємців. Очевидно, що такими даними не володіє й міська влада. Отож про тих, хто «пече хліб і подає його до нашого столу» – творців матеріальних благ, наповнювачів бюджету міста й держави – ні слова.

Відповідно і шани їм – ніякої.

Зате про успіхи тих, хто добре танцює, співає, говорить (навчає), лікує й оздоровлює та подає приклад здоров’я слів не шкодували і то, звісно, заслужено. Але чи могло б це відбуватися, якби хтось (знову таки хто?) не вносив постійно  на все це коштів у вигляді податків до міської й державної скарбівень?

До речі, про спів. Тут теж не обійшлося без «ложки дьогтю». Один з учасників художньої частини виконав пісню російського композитора і співака Сєрґєя Трофімова. Невже так складно було організаторам церемонії поцікавитися і дізнатися, що він має бойові нагороди Російської Федерації, включно з відзнакою ФСБ?!