Ради підприємців потребують законодавчої бази

Асоціація «Об’єднання підприємств Ніжинщини» активно займається налагодженням постійної співпраці та діалогу підприємницького середовища з мысцевою владою, зокрема  формуванням Ради підприємців при Ніжинській міській раді.  Зіткнулися з недостатністю нормативної бази щодо формування та роботи Рад підприємців.

Асоціація підняла цю проблематику на найвищому рівні. Для отримання рекомендацій щодо формування Ради підприємців асоціація звернулася до Мінекономрозвитку, Мінюсту, Державної регуляторної служби, Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва та Ради підприємців при Кабміні.

Щойно отримали ще одну відповідь Мінекономрозвитку від 11.08.2016 р. №3611-06/25762-07 про те, що Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив зацікавленим органам виконавчої влади (Мінекономрозвитку, Мінфіну, Державній регуляторній службі, Мінюсту та обласним державним адміністраціям) за участю провідних громадських об’єднань, бізнес-асоціацій та міжнародних експертів здійснити опрацювання нормативно-правової бази для підвищення ефективності роботи Рад підприємців. За результатами опрацювання будуть внесені зміни до Типового положення про Ради підприємців.

Пропозиції Асоціації стосовно особливостей формування складу регіональної Ради підприємців будуть враховані під час внесені змін до Типового положення про Регіональну Раду підприємців.

Аналогічні листи з пропозиціями Асоціація «ОПН» направляла і місцевій владі, але реакція була неадекватною: замість конструктивного діалогу відчувала опір з боку відділу економіки, який очевидно не бажає налагоджувати співпрацю з громадянським суспільством у сфері підприємництва.

Підтвердженням цього є Рішення Ніжинської міської ради від 15.07.2016 р № 7-13/2016 «Про затвердження Положення про Раду підприємців при Ніжинській міській раді», яке захищав заступник міського голови з питань економіки і фінансів Сергій Осадчий.

На даний час асоціація підготувала звернення до Бізнес-омбудсмена для отримання рекомендацій щодо формування Рад підприємців і оновлені пропозиції щодо змін до Типового положення про Ради підприємців.

Відсутність достатньої законодавчої бази унеможливлює роботу ради підприємців як у Ніжині, так і в цілому по країні.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>