Людям потрібен добробут

Про численні місцеві проблеми йшлося на зустрічі членів щойно утвореної при Ніжинській міській раді  Громадської ради з секретарем міської ради Лінником Анатолієм Валерійовичем.

Спочатку головуючий на зборах Шкурко Микола Пантелійович зупинився на головних завданнях, які стоять перед Громадською радою та шляхах реалізації її рішень. Зокрема він сказав:

“В основі кризи – економічні проблеми. Європейська модель – це свобода підприємництва, відтак наявність впливового середнього класу, який формує інститути громадянського суспільства. Альтернатива корупції – благодійність чисельного середнього класу через ІГС. Громадський контроль за надходженням і витрачанням бюджетних коштів – цим покликані займатися Громадські ради, сформовані з представників ІГС. Громадські ради при органах місцевого самоврядування (при Ніжинській міській раді) – це санкціоноване Кабінетом міністрів України утворення, покликане спільно з владою творити добробут громадян шляхом прийняття виважених рішень. Економізація діяльності постійних комісій ГР полягає в сприянні залученню коштів, в т.ч. благодійницьких, контролі за економним витрачанням бюджетних коштів, залученні науки для вирішення місцевих завдань на госпрозрахункових засадах.”

Лінник А.В. окреслив коло міських нагальних проблем у медичній та освітянських сферах( оптимізація закладів та раціональне використання коштів ), у комунальному підприємстві, співпраці з бізнес-спільнотою, запевнив про вжиті заходи для гарантування прозорості під час прийняття владних рішень. Він закликав майбутніх громадських радників насамперед подавати пропозиції, а потім контролювати, в т.ч. і виконання рішень Громадської ради. Секретар міської ради дав вичерпні відповіді на запитання учасників зборів, що засвідчило про започаткування конструктивної співпраці.

У роботі ГР взяли участь представники Асоціації «Об`єднання підприємств Ніжинщини» Сергій Кот і Микола Науменко, а також голова громадської організації «Підприємець» Лариса Зайко.